Beethoven in de stad

Sint-Niklaas. Kunst In De Stad vzw noteerde met twee coronajaren vertraging een full house op het jaarlijks benefietconcert dat de aankoop van beelden in de stad financiert. Best wel een gewaagd gelegenheids koor en orkest van 140 koppen, eerde met verve voor een enthousiaste volle schouwburg, muzikale grootmeester uit de romantiek Ludwig van Beethoven. De Sint-Niklase Kunstvrienden onder leiding van Hendrik Stinders grasduinden in zijn symfonieën, concerti, sonates en koorwerk en eindigden met Ode an die Freude, het slotkoraal uit de Negende Symfonie dat door Herbert von Karajan werd bewerkt tot Europese Hymne. Het magnumkoor werd gevormd door de Sint-Niklase gemengde koren Consonant en Cecilia, aangevuld met het mannenkoor De Minnezangers uit Zele. Pianist Johan De Leenheer speelde uit het Keizersconcerto.

XMAS XL – 2022 – 14de editie MUSICAL SONGS

deKunstvrienden presenteert MUSICAL SONGS. Het veertiende concert van dit 150-koppige koor en orkest – met deze editie heel wat jongeren – brengt bewerkingen op muzikaal werelderfgoed van het kerstrepertoire en muzikale parels die je misschien voor het eerst ontdekt.

met volgende koren en hun dirigenten

  • Jeugdtheater Ondersteboven
  • Bohemian Productions
  • Belcanto

Voor tickets, via https://www.ccsint-niklaas.be/podium/23642/dekunstvrienden-xmas-xl

Kunstvrienden sluiten STELLA MUSICA

PERSBERICHT: Kunstvrienden sluiten STELLA MUSICA

Sint-Niklaas. Het Provinciaal domein De Ster mag terugblikken op een geslaagde eerste editie van muziekfestival STELLA MUSICA. Van mei tot september concerteerden lokale en regionale artiesten in een mooi groen kader. Een extra seizoensaanbod naast het dagelijkse en reguliere aanbod van attracties en activiteiten van domein De Ster.

Jeugdensemble en Harmonie deKunstvrienden besloten met een dubbelconcert vol zomerse muziek onder grote belangstelling in en rond de feetstent.

 

 

Bijlage: 2 foto’s van het dubbelconcert

In de marge:

deKunstvrienden kijkt al uit naar het jaarlijkse galaconcert voor Kunst in de Stad. Op 24 oktober in de stadsschouwburg zijn ze te gast met een Beethoven homage met groot koor, piano en orkest.

Op zondag voor kerstdag organiseert deKunstvrienden i.s.m. het CC van Sint-Niklaas in Don Boscokerk voor de 16de keer XMAS XL. Dit jaar op het thema Musacal Songs met 170 uitvoerders uit Jeugdtheater Ondersteboven (JTO), Belcanto en Bohemian Producties, de drie Sint-Niklase sterkhouders in musical. Uitzonderlijk is een extra concert ingelast.

Op 15 april 2023 staat dan weer een compleet ander programma op stapel voor het veelzijdige orkest: Het majestueuze The Queen Symphony, ook in samenwerking met het CC van Sint-Niklaas.

Au Grand Complet

Muzikanten De Kunstvrienden palmen podium van De Klavers in: “Onze succesvolle jeugdwerking in de schijnwerpers gezet”

zie https://www.hln.be/sint-niklaas/muzikanten-de-kunstvrienden-palmen-podium-van-de-klavers-in-onze-succesvolle-jeugdwerking-in-de-schijnwerpers-gezet~af397274/

Au Grand Complet

Op zondag 8 mei om 14:30 organiseert deKunstvrienden een middagconcert met alle kunstvrienden:

  • de miniemen olv Jan De Daele
  • Jeugdensemble olv Johan De Leenheer
  • Harmonieorkest olv Hendrik Stinders

Inkom 5 euro aan de kassa

Allen Welkom

Steun harmonie deKunstvrienden vollenbak met CORNET

Nog eens samen klinken op goed nieuws, dat zou fijn zijn, hé? Wel, dankzij de nieuwe actie van Trooper kan jij jezelf wat glaasjes CORNET schenken en op die manier ook de clubkas van harmonie deKunstvrienden vzw spijzen want per bak CORNET die via http://www.trooper.be/harmoniedekunstvrienden/cornet gekocht wordt, schenkt CORNET ons commissie per bak. Da’s ni mis, hé?

Heb je dus goesting in CORNET? Neem dan zeker eens een kijkje op http://www.trooper.be/harmoniedekunstvrienden/cornet en plaats je bestelling.

XMASXL Afgelast

Sint-Niklaas. XMASXL afgelast
De veertiende editie van XMAS XL zou op de traditionele zondag voor kerstdag in Don Boscokerk, met een koor- en orkestbezetting van 200 uitvoerders, een grand cru geweest zijn.
Jeugdtheater Ondersteboven, Belcanto en Bohemian-producties hadden andermaal met deKunstvrienden een dubbelconcert ‘Musical Songs’ opgezet .
Helaas is corona-wijs beslist om de repetities af te breken en het concert af te gelasten.
In afwachting van een latere opvoering hoopt orkest deKunstvrienden nu zo snel als kan te starten met de voorbereidingen van The Queen Symphony op zaterdag 7 mei 2022 in Don Boscokerk, in samenwerking met het Cultureel Centrum.
Voor deze vermaarde symfonische productie met blazers, strijkers, piano en groot koor, laat het Sint-Niklase gemengd koor Sint-Gregoriusgild zich omringen door twee Vlaamse top-koren: dameskoor Makeblijde en mannenkoor de Minnezangers.
Tickets voor XMASXL worden terugbetaald.

XMAS XL – 14de editie MUSICAL SONGS

XMAS XL – 14de editie MUSICAL SONGS

Voor het eerst in 14 jaar vormen dezelfde 4 verenigingen voor een tweede keer de cast van XMAS XL.

Net als in 2016 is er na 16u ook uitzonderlijk een extra concert om 19u.

De playlist bevat Nederlands- en anderstalige songs uit het musicalwerelderfgoed. Ontdekkingen ook met een knipoog naar XMAS.

Een greep uit het programma:

Miss Saigon – Elisabeth – Nightmare before Christmas – Sogno di Volare – A Brand New Day – A Swinkling Christmas e.a.

Meer dan 150 uitvoerders, solisten koor en orkest onder muzikale leiding van Hendrik Stinders bouwen de legendarische sfeer van XMAS XL op tot de climax.

Het concert van 16 uur start met een prelude op XMAS XL door de allerjongsten uit Jeugdtheater Ondersteboven met het miniemenorkest van deKunstvrienden onder leiding van Jan de Daele.

Cast:

  • JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN – Stefan Van Guyse
  • BOHEMIAN PRODUCTIONS – Jeffrey De Block
  • BELCANTO – Marc Van den Broeck
  • deKunstvrienden – Hendrik Stinders

Info en tickets reserveren: