Kunstvrienden promoveren naar ‘superieure’

Koninklijk harmonieorkest De Kunstvrienden onder leiding van Dimitri Bracke bood zich op het vierjaarlijkse Provinciale tornooi voor orkesten aan om te bevestigen in ere-afdeling, de op één na hoogste van zes rangschikkingen. De jury promoveerde De Kunstvrienden met grootste onderscheiding naar de superieure afdeling.

In Vlaanderen zijn een duizendtal orkesten aangesloten bij VLAMO, de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie. Het merendeel zijn harmonie-orkesten. Met de Sint-Niklase Kunstvrienden telt Oost-Vlaanderen er voortaan vijf in de hoogste afdeling.

Deze onverwachte bekroning van een doorgedreven voorbereiding aan dit tornooi is in grote mate de verdienste van dirigent Dimitri Bracke, die volgend jaar tien jaar aan het roer staat van de Kunstvrienden. Ook rendeert nu een jarenlange investering in jeugdwerking dat jongeren laat doorstromen uit het Jeugdensemble. Zo maakt het orkest thans een verjongingsfaze mee.

vzw de kunstvrienden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.