Kinderen mogen ook eens toeten

SINT-NIKLAAS – Een muzikaal project in de schoot van de Muziekacademie in Sint-Niklaas is uitgedraaid op een succes. Vijftien lagere scholen namen deel.

De raad van advies van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord, Dans en VLAMO (de Vlaamse koepel van de Amateur Muziekverenigingen) samen met de centrum-harmonieën De Toekomst en De Kunstvrienden, hebben een origineel project succesvol afgerond. Kinderen van het eerste tot derde leerjaar maakten kennis met blaasmuziek.

“In vijftien lagere scholen werd tijdens de les een zogenaamde DOE-koffer van VLAMO aan de kinderen voorgesteld”, zegt voorzitter Freddy De Leenheer en Margriet Weerman, coördinator Van Toeten Noch Blazen.

“Daarmee konden ze op een leuke, interactieve manier kennis maken met blaasinstrumenten. Als tweede luik werden ze met meerdere scholen tegelijk ontvangen in zaal De Klavers en de Stadsschouwburg voor een geanimeerde filmvoorstelling met Jelle Cleymans die met de muziekkapel van de Luchtmacht de wondere wereld van het musiceren in klank en beeld bracht.”

Als afsluiter van de voorstelling brachten harmonieën De Toekomst en De Kunstvrienden een gezamenlijk live concertje voor de dol enthousiaste jongeren. Voor ze terug naar school gingen, mochten ze ook allemaal eens in het echt een instrument testen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.