Den Optocht

Tientallen verenigingen en een zeshonderdtal deelnemers hebben zondag duizenden toeschouwers langs het zonnige parcours van “Den Optocht” vergast op pure hedendaagse folklore. Het deed terugdenken aan de lange traditie van de Sint-Niklase bloemenstoet.
Er waren af en toe vertragingen door mankementjes bij het geknutselde rollend materieel, maar het bleef ook voor ons gezellig.
Er was na het slotmoment zelfs nog
energie genoeg over om het park te entertainen met een brede potpourri
van een jazzy Brabançonne en Hymnes
door een breed overgebleven Kunstvrienden- ensemble, samen met onze chef.
De voor de 800-jarige stad gecomponeerde “En el Marcado” gaf er voor de verenigde muzikanten een bijzonder aspect aan. Het siert onze vereniging daarbij dat we dat werk met onze kundige dirigent ernstig hebben voorbereid om er een waardige opvoering van te brengen.
Bijzondere dank ook aan Lindsey voor de coördinatie
met de organisatoren, aan André voor de partituur op marsboek formaat, aan Robby om last minute in te vallen als vaandeldrager, aan Hans en Thierry om ons statig en veilig door het parcours te loodsen en aan de nog een veertigtal muzikanten, die ondanks het moeilijke uur in bijna tropische omstandigheden, onze harmonie prominent vereeuwigd hebben op deze speciale editie. (f)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.