Mars van de Sint-Niklase politie verwelkomt nieuwe korpschef

Zondag 16 September, op autoloze zondag, verwelkomen deKunstvrienden de nieuwe korpschef Gwen Merckx om 16u met een serenade aan het stadhuis. Voor de opening van het nieuwe politiehuis in 2011 is in opdracht van deKunstvrienden de ‘Mars van de Sint-Niklase Politie’ gecomponeerd door Marc Van den Broeck.
Ook de vorige korpschef is bij zijn aantreden met deze mars verwelkomd. deKunstvrienden, dat stilaan op weg is naar 150 jaar bestaan, is niet aan een politieke of levensbeschouwelijke strekking verbonden, maar houdt wel enkele tradities in ere.
Zo wordt elke nieuw verkozen burgemeester met een serenade verwelkomd. Daarmee eren deKunstvrienden de stad Sint-Niklaas met haar eerste burger. Zo ook zondag het politiekorps met haar nieuwe chef.
deKunstvrienden is een fris hedendaags 50 koppig orkest dat musiceert in de hoogste van zes afdelingen waarin harmonieorkesten zijn ingedeeld. Ze hebben een verdienstelijk palmares van zaalconcerten en ereplaatsen op tornooien verzameld. Maar ook als promenadeorkest luisteren deKunstvrienden tal van plechtigheden op.
Het orkest staat de laatste 12 jaar onder leiding van Dimitri Bracke.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.