XMAS XL 2019 – 50 jaar Cultuurraad

De dertiende editie van XMAS XL is dit jaar opgedragen aan 50 jaar cultuurraad Sint-Niklaas. De succesvolle formule met koor en orkest bracht tot nu al 19 koren uit Sint-Niklaas en omstreken samen met deKunstvrienden en is met verve een exponent van professioneel geleide podiumkunst door amateurs. In de betekenis van met hart en ziel liefhebben om samen te musiceren. Elk jaar opnieuw brengt XMASXL, in samenwerking met het cultuurcentrum, meer dan 800 mensen op en voor het podium in de Don Boscokerk voor een beklijvend concert dat baadt in de kerstsfeer.

Als opmaat voor het Beethovenjaar in 2020, wanneer de meester 250 jaar geleden is geboren, opent XMASXL met het monumentale EGMONT, de Ouverture Opus 84. Verder herken je parels uit het wereldrepertoire van kerstliederen in frisse arrangementen, maar ook tunes uit film of musical.

Sint-Niklaas Don Boskokerk, 22 december 2019 om 16 u. met 135 uitvoerders gemengd koor en orkest onder leiding van Peter Snellinckx. Met medewerking van Waas Koor Consonant, Sint-Ceciliakoor, Belcanto en deKunstvrienden.

Tickets reserveer je hier.

XMAS XL 2019 – 50 jaar Cultuurraad

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.