deKunstvrienden klinken opnieuw

Sint-Niklaas. Nu zondagnamiddag op de Sint-Niklase autovrije dag zijn deKunstvrienden te gast met een eerste voorzichtig en corona-proof promenadeconcert langs de Houtbriel, Grote Markt, Stationsstraat- en plein. Na zes maanden volledige stilte is het Sint-Niklase harmonieorkest terug opgestart. Terecht is er veel aandacht voor de zwaar getroffen professionele cultuursector. Maar de pandemie houdt wereldwijd ook lelijk huis in het muzikale verenigingsleven. In Vlaanderen alleen, zijn honderdduizend liefhebbers in koren en orkesten, door inactiviteit sedert maart, zwaar getroffen door de pandemie. Ook deKunstvrienden weten al zeven concerten en optochten afgelast. Artistiek, sociaal en financieel een zware dobber. Onder streng opgelegde voorwaarden hervatten de repetities stilaan her en der. Zo verzamelde zopas ook voor het eerst dirigent Peter Snellinckx vijftig muzikanten op twee meter corona–vrije afstand, om een nieuw muzikaal programma in te studeren.

Update:

  • https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-niklaas/na-zes-maanden-stilte-opnieuw-muziek-bij-dekunstvrienden-op-autovrije-zondag~acf7c133/
  • https://waaskrant.be/nieuws/26325-muziekkanten-van-dekunstvrienden-mogen-instrumenten-terug-oppoetsen
  • https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200922_92842644

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.