Beethoven in de stad

Sint-Niklaas. Kunst In De Stad vzw noteerde met twee coronajaren vertraging een full house op het jaarlijks benefietconcert dat de aankoop van beelden in de stad financiert. Best wel een gewaagd gelegenheids koor en orkest van 140 koppen, eerde met verve voor een enthousiaste volle schouwburg, muzikale grootmeester uit de romantiek Ludwig van Beethoven. De Sint-Niklase Kunstvrienden onder leiding van Hendrik Stinders grasduinden in zijn symfonieën, concerti, sonates en koorwerk en eindigden met Ode an die Freude, het slotkoraal uit de Negende Symfonie dat door Herbert von Karajan werd bewerkt tot Europese Hymne. Het magnumkoor werd gevormd door de Sint-Niklase gemengde koren Consonant en Cecilia, aangevuld met het mannenkoor De Minnezangers uit Zele. Pianist Johan De Leenheer speelde uit het Keizersconcerto.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.